.
Krumplis pogácsa
Hozzávalók
50 dkg héjában főtt krumpli
70 dkg liszt
30 dkg margarin
1,5 dl tej
5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
2 tojás + 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
A langyos tejbe tedd bele a cukrot és a szétmorzsolt élesztőt. A még langyos főtt krumplit keverd el 25 dkg margarinnal, add hozzá a megkelt élesztőt, a lisztet és a tojásokat, majd a sót is. Gyúrd össze jó alaposan és hagyd kelni. Közben melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
Ha megkelt a tészta, nyújtsd ki 2 cm vastagra, kend meg olvasztott margarinnal és jöhet a hajtogatás: alulról felfelé, fentről rá, és két oldalról befelé, így egy réteges téglalapot kapsz.
Takard le és pihentesd a tésztát egy jó negyedórán át, ezalatt szépen megnő.
Ismét hajtogasd át az előbbiek szerint, majd nyújtsd ki 2 cm vastagra és csíkozd be a tetejét.
Szaggasd ki és ültesd őket sütőpapíros tepsire. Kend meg a tetejüket felvert tojással és süsd kb. 15 percig úgy, hogy 5 perc után vedd lejjebb a hőfokot 180°C-ra.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK