Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Lime pite

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

Tésztához:
1 nagy tojásfehérje
1 ¼ csésze kekszmorzsa
1 ½ teáskanál olvasztott vaj
1 ½ teáskanál kukoricaolaj

Töltelék:
40 g édesített sűrített tej
2/3 csésze alacsony zsírtartalmú joghurt
2 teáskanál frissen reszelt lime héja
½ csésze frissen facsart limelé (4-5 db-nak)
2 evőkanál víz
1 ½ teáskanál zselatin

Habcsók:
2 evőkanál tojásfehérje
¼ teáskanál borkősav
½ csésze cukor
1 teáskanál vanília kivonat

Díszítéshez: limekarikák

 

Elkészítése:

Készítsd elő a sütőt a tésztához: melegítsd elő 175 ºC-ra. Lisztezz ki, vagy vonj be sütőpapírral egy pitesütőt.

A kekszmorzsát, a vajat és az olajat tedd tálba, majd az ujjaiddal dolgozd jól össze. Egyengesd el ezt a keveréket a pitesütő aljára, valamint oldalára. Tedd sütőbe kb. 10 percre barnulásig. Tedd félre és hagyd kihűlni.

Készítsd elő a tölteléket: a sűrített tejet, joghurtot, a reszelt lime-ot és a gyümölcs levét keverd össze egy közepes edényben. A feloldott zselatint keverd hozzá. Majd öntsd a tésztára. Tedd legalább 4 órára, de legjobb lenne 1 teljes napra, a hűtőbe – míg szilárd nem lesz.

Jöhet a habcsók elkészítése, és egyúttal a pite befejezése. A tojásfehérjét és a borkősavat a cukorral verd fel keményre – a cukrot fokozatosan add hozzá – végül dolgozd el benne a vanília kivonatot is. Majd egy pizzasütő lapon tedd sütőbe. Közepes lángon süsd, rövid ideig, de legfeljebb addig, míg kicsit megbarnul a teteje.

Végezetül óvatosan helyezd a krém tetejére.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL