Tésztához:
1 nagy tojásfehérje
1 ¼ csésze kekszmorzsa
1 ½ teáskanál olvasztott vaj
1 ½ teáskanál kukoricaolaj
Töltelék:
40 g édesített sűrített tej
2/3 csésze alacsony zsírtartalmú joghurt
2 teáskanál frissen reszelt lime héja
½ csésze frissen facsart limelé (4-5 db-nak)
2 evőkanál víz
1 ½ teáskanál zselatin
Habcsók:
2 evőkanál tojásfehérje
¼ teáskanál borkősav
½ csésze cukor
1 teáskanál vanília kivonat
Díszítéshez: limekarikák
Készítsd elő a sütőt a tésztához: melegítsd elő 175 ºC-ra. Lisztezz ki, vagy vonj be sütőpapírral egy pitesütőt.
A kekszmorzsát, a vajat és az olajat tedd tálba, majd az ujjaiddal dolgozd jól össze. Egyengesd el ezt a keveréket a pitesütő aljára, valamint oldalára. Tedd sütőbe kb. 10 percre barnulásig. Tedd félre és hagyd kihűlni.
Készítsd elő a tölteléket: a sűrített tejet, joghurtot, a reszelt lime-ot és a gyümölcs levét keverd össze egy közepes edényben. A feloldott zselatint keverd hozzá. Majd öntsd a tésztára. Tedd legalább 4 órára, de legjobb lenne 1 teljes napra, a hűtőbe – míg szilárd nem lesz.
Jöhet a habcsók elkészítése, és egyúttal a pite befejezése. A tojásfehérjét és a borkősavat a cukorral verd fel keményre – a cukrot fokozatosan add hozzá – végül dolgozd el benne a vanília kivonatot is. Majd egy pizzasütő lapon tedd sütőbe. Közepes lángon süsd, rövid ideig, de legfeljebb addig, míg kicsit megbarnul a teteje.
Végezetül óvatosan helyezd a krém tetejére.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK