Lucskos káposzta
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéshús (Készíthetjük:oldalasból, szegyből, bőrösebb húsrészekből)
- 1 kg édes káposzta
- 2 dkg zsír
- 4 dkg liszt
- 1 dl tejföl
- kapor
- csombor
- ecet
- só
A húst sós vízben félig megfőzzük. A megmosott káposztát kétujjnyi szeletekre vágjuk, és a húst levével együtt ráöntjük és együtt puhára főzzük. Világos rántást készítünk a zsírból és a lisztből, ezzel sűrítjük a káposztát. Ízesítjük ecettel, kaporral, csomborral és egy kanál tejföllel. Ha nem elég sűrű, kevés habarást adhatunk hozzá. Ha elkészült a főzelék, a húst szeletekre vágjuk és a káposzta tetején tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK