A magyaros ételek „egészségtelen” címkével történő megbélyegzése szerencsére egyre többekből vált ki hangos nemtetszést, és sarkallja ennek ellenkezőjének bebizonyítására. A gasztrotudorok egyre gyakrabban adnak hangot főként két érvüknek: miszerint ne felejtsük el, hogy a hagyományos étrendünkben a főzelék és a leves igen előkelő helyen áll, másrészről a nagyon zsírosnak kikiáltott fogásainkat kis rafinériával át is alakíthatjuk reformkonyhába illő megoldásokkal.
Étkezései szokásainkban pedig a legnagyobb problémát a kész- és félkész ételek megjelenésében látják, többek között abban a jelenségben, amikor a Jókai bableves is babkonzverből készül; hogy a vízzel felmelegítendő poros verziójáról már ne is beszéljünk. A húsnak nem kell feltétlenül cupákosnak lennie, a sóval valamint az olajjal (nem zsírral) lehet csínján bánni, és mégis elkészül a finom fogás… Azoknak pedig, akik a sok hagymát és fűszer(növényeke)t hozzák kifogásul, van egy még rosszabb hírünk: ugyanazokat a hozzávalókat támadják, melyek a természetgyógyászat gyakori résztvevői. Gondolj csak arra, hányszor olvashattál, a hagymaleves kiváló náthaűző tulajdonságáról? De meséljenek inkább a receptek!
| |
| |
| |
| |
|
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK