Hozzávalók:
1,5kg szilva
100g ribizlis zselé (de lekvár is tökéletes)
Tészta:
200g túró
100g cukor
½ teáskanál őrölt fahéj
Só
100ml tej
125ml semleges olaj (pl. kukorica)
400g liszt
4tk sütőpor
Mákkrém:
500ml tej
125g cukor
60g méz
Só
300g őrölt mák
100g búzadara
150g lágy vaj
2 tojás
1 teáskanálnyi citromhéj
3ek citromlé
50g kandírozott gyömbér
Elkészítése:
1. Először készítsd el a krémet. Forrald fel a tejet kis lángon mákkal, cukorral, mézzel és 1 csipet sóval. Ha felforrt add hozzá a lisztet és a búzadarát, lassú keverés mellett addig melegítsd, míg a búzadara meg nem duzzad (nagyjából további hat-hét percet vesz igénybe). Öntsd át a keveréket egy nagy tálba, és keverd át néha, hogy gyorsabban hűljön. Közben add hozzá a kockákra vágott vajat, és ha már eleget hűlt, egyesével keverd hozzá a tojásokat is. Majd jöhet a citromhéj és -lé. Vágd finomra a gyömbért, és keverd a mákos masszához ezt is.
2. Mosd meg a szilvát, és tisztítsd meg. Vágd őket hosszában ketté, majd újra. Tulajdonképpen hosszában negyedelned kell egyesével a szemeket.
3. A liszt és a sütő port keverd alaposan össze. Ezt követően a tészta maradék hozzávalóit külön(!) egy nagy tálban kézi habverővel dolgozd össze. Csak ezután dolgozd el benne a sütőporos lisztet.
4. A tésztát nyújtsd ki egyenletesen, fektesd el egy zsiradékkal kikent tepsiben. Erre terítsd rá a mákos keveréket, majd fedd rá a szilvákat. Előmelegített 200°C-os sütőben a második rácson süsd 35-40 percig.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK