500g liszt
1 kocka élesztő
80g cukor
Só
250ml langyos tej
2 tojás
1,5kg cseresznye
300g marcipánmassza
200g porcukor
1. Az élesztőt futtasd fel langyos tejben. Add a liszthez a cukor, a vaj, 1 csipetnyi só, a maradék tej és a tojás kíséretében. Ezután gyúrd össze. Amikor már elválik a tészta az edény falától, tedd félre 40 percre kelni, úgyhogy előtte egy konyharuhát terítesz az edényre, a tészta tetejét pedig megszórod liszttel.
2. Tisztítsd meg a cseresznyét, és magozd ki. Majd a marcipánt olvaszd meg, és dolgozd össze 190g porcukorral és 1 tojássárgájával. Tedd egy habzsákba.
3. Az időközben megkelt tésztádat nyújtsd ki (40x30cm-es téglalap az ideális ebből a mennyiségből), majd tedd kizsírozott tepsibe.
4. Szórd a tetejére a cseresznyét, majd a habzsák segítségével készíts rá rácsokat.
5. Tedd 200ºC-ra előmelegített sütőbe, a középső szintre, és süsd 35-40 percig. Még langyosan szórd meg ízlés szerint porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK