500g liszt
1 kocka élesztő
80g cukor
Só
250ml langyos tej
2 tojás
1,5kg cseresznye
300g marcipánmassza
200g porcukor
1. Az élesztőt futtasd fel langyos tejben. Add a liszthez a cukor, a vaj, 1 csipetnyi só, a maradék tej és a tojás kíséretében. Ezután gyúrd össze. Amikor már elválik a tészta az edény falától, tedd félre 40 percre kelni, úgyhogy előtte egy konyharuhát terítesz az edényre, a tészta tetejét pedig megszórod liszttel.
2. Tisztítsd meg a cseresznyét, és magozd ki. Majd a marcipánt olvaszd meg, és dolgozd össze 190g porcukorral és 1 tojássárgájával. Tedd egy habzsákba.
3. Az időközben megkelt tésztádat nyújtsd ki (40x30cm-es téglalap az ideális ebből a mennyiségből), majd tedd kizsírozott tepsibe.
4. Szórd a tetejére a cseresznyét, majd a habzsák segítségével készíts rá rácsokat.
5. Tedd 200ºC-ra előmelegített sütőbe, a középső szintre, és süsd 35-40 percig. Még langyosan szórd meg ízlés szerint porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...