Hozzávalók:
20dkg liszt
2dkg élesztő
1kk cukor
Fél tk só
2ek olaj
A töltelékhez:
10dkg medvehagyma
200g ricotta
50g parmezán
Só, bors, kevés olaj
Elkészítése:
1. Futasd fel az élesztőt 20ml vízben a cukorral. Mosd meg a medvehagymát, szárítsd és aprítsd fel.
2. Szitáld át a lisztet egy tálba, keverd hozzá a sót. Öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt és az olajat, továbbá gyúrás közben önts hozzá annyi vizet, amivel rugalmas tésztát kapsz. Tedd félre legalább 1 órán át kelni.
3. Készítsd el a tölteléket: a ricottához reszeld hozzá a sajtot, majd keverd össze őket a medvehagymával. Sózd, borsozd, végezetül tedd félre 10-15 percre pihenni. Kezdd előmelegíteni a sütőt.
4. A tésztát nyújts 1-2 mm vastagságúra, szaggass ki belőlük 5-6cm átmérőjű köröket. A körök közepére tegyél egy-egy teáskanálnyi túrós tölteléket, majd felfelé emelve – piramist formázva – csípd össze a tésztát.
5. Béleld ki sütőpapírral a tepsit, pakold bele a batyukat és kend meg a tetejüket vékonyan olajjal.
6. Süsd az előmelegített sütőben aranybarnára.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK