Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Medvehagymás-ricottás minibatyuk

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

20dkg liszt
2dkg élesztő
1kk cukor
Fél tk só
2ek olaj
A töltelékhez:
10dkg medvehagyma
200g ricotta
50g parmezán
Só, bors, kevés olaj

 

Elkészítése:

1. Futasd fel az élesztőt 20ml vízben a cukorral. Mosd meg a medvehagymát, szárítsd és aprítsd fel.

2. Szitáld át a lisztet egy tálba, keverd hozzá a sót. Öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt és az olajat, továbbá gyúrás közben önts hozzá annyi vizet, amivel rugalmas tésztát kapsz. Tedd félre legalább 1 órán át kelni.

3. Készítsd el a tölteléket: a ricottához reszeld hozzá a sajtot, majd keverd össze őket a medvehagymával. Sózd, borsozd, végezetül tedd félre 10-15 percre pihenni. Kezdd előmelegíteni a sütőt.

4. A tésztát nyújts 1-2 mm vastagságúra, szaggass ki belőlük 5-6cm átmérőjű köröket. A körök közepére tegyél egy-egy teáskanálnyi túrós tölteléket, majd felfelé emelve – piramist formázva – csípd össze a tésztát.

5. Béleld ki sütőpapírral a tepsit, pakold bele a batyukat és kend meg a tetejüket vékonyan olajjal.

6. Süsd az előmelegített sütőben aranybarnára.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL