Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Meleg lencsesaláta

Szerző:
Szabó Anna
A fekete lencse ugyanúgy, mint a barna és a vörös lencse egyformán ideális a sajátkészítéshez, mert nem szétfövő fajták. A lencsesaláta hidegen vagy melegen tálalva is nagyszerű.

 

Hozzávalók:

40dkg lencse
Arasznyi kígyóuborka
15dkg koktélparadicsom, cikkekre vágva
5db retek, gyufaszálnyi csíkokra vágva
2db sárgarépa, apró kockákra vágva
2 szál újhagyma, finomra aprítva
1 fej vöröshagyma, finomra aprítva
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
Az öntethez:
2 evőkanál sáfrányos szekliceolaj (vagy repceolaj)
4 evőkanál almaborecet
Só és frissen őrölt fekete bors



Elkészítése:

1. A lencsét egy nagy lábasba tesszük, és annyi sós vízben, amennyi ellepi, felforraljuk. A lángot közepesre állítjuk, a lencsét lefedjük, és 30-40 perc alatt lassan puhára főzzük, majd jól lecsöpögtetjük.

2. Az uborkát meghámozzuk, hosszában elfelezzük, magját kikaparjuk, és a zöldséghúst kis kockákra vágjuk. Egy nagy edényben az uborkát a lencsével, a paradicsommal, a retekkel, a sárgarépával és a hagymákkal összekeverjük. Az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

3. A sáfrányos szekliceolajból és az ecetből öntetet készítünk, és sóval, borssal ízesítjük. A mártást a lencsesalátára öntjük, és alaposan összeforgatjuk. A salátát porcsin- és salátalevélágyon külön tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL