.
Hozzávalók
1m5 csomag babapiskóta (ha lehet, Manner)
2 tojás
11 dkg cukor
2 adag közepes erősségű feketekávé
250 g mascarpone sajt
rumaroma ízlés szerint
Elkészítés
A tojássárgákat a cukor felével keverd habosra, majd add hozzá a mascarponet. Alaposan keverd el, hogy csomómentes legyen. A tojásfehérjéket verd fel kemény habbá, majd óvatosan adagold a sajtos krémhez, vigyázva, hogy össze ne törjön. A kávéhoz keverj egy kis rumaromát és egy kis cukrot.
Egy lapos üvegedénybe rakd le az első réteg krémet. Ezután a piskóta következik, melyet egy pillanatra belemártottál a kávéba. Úgy helyezd a krémre, hogy a kávés fele kerüljön felülre. Rakosgasd szépen a rétegeket, míg el nem fogynak a hozzávalók, majd a tetejére krém kerüljön. Díszítésként megszórhatod egy kis kakaóval. Hagyd fél napig állni a hűtőszekrényben, hogy jól összeérjenek az ízek.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK