Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mennyei édességek sütés nélkül

Szerző:
Szabó Anna
Nyár lévén – pláne, ha tombol a kánikula – nem biztos, hogy mindig szívesen kapcsoljuk be a sütőt, ha valami finom desszertre vágyunk. Ilyenkor jó, ha van otthon egy csomag babapiskóta vagy háztartási keksz és még néhány hozzávaló, melyek segítségével isteni édességet varázsolhatunk az asztalra.

.

 

Pudingos piskóta

Hozzávalók

1 doboz babapiskóta
1 csomag pudingpor
fél l tej
3-4 evőkanál porcukor
5 dkg mazsola
fél kg bármilyen gyümölcs (lehet befőtt is)
2 dl tejszín

Elkészítés

Készítsd el a pudingot a tejjel és a porcukorral; a gyümölcsöt tisztítsd meg, és ha kell, darabold fel kis kockákra. Egy mély üvegtálba tegyél annyi piskótát, hogy befedje az alját. Önts annyi pudingot a piskótára, hogy ellepje, erre jöhet a gyümölcs, majd kevés mazsola. Folytasd addig a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére puding kerüljön. Hűtőben hagyd állni egy fél napon át, majd díszítsd tejszínhabbal.

konyhafortélyok konyha gasztro gasztronómia
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL