Semmi sem veri a gin-tonikot uborkával - legfőképp koktéluborkával. Ez a nevével ellentétben nem kerül bele az italba, csupán nassoljuk mellé.
Körülbelül akkora, mint egy olajbogyó, ezért a legkisebb uborkafajtaként tartjuk számon. A héja zöld és világos foltok vannak rajta.
A legnépszerűbb fajtát általában üvegházakban termesztik, ezért egész évben kapható. Egyenes vagy enyhén hajlított, hosszúkás alakú. A héja viszonylag vastag és enyhén fényes. Ez az uborka gyakorlatilag nem tartalmaz magokat, ezért ideális nyersételként. A mag nélküli uborkát a héjával érdemes igazán fogyasztani, mivel az értékes összetevőket tartalmaz. Salátaként is fogyasztható, hideg levesekben vagy italokhoz is kiváló.
A klasszikus, avagy savanyú uborkát még éretlen korában szüretelik le. Különleges fajta a Cornichon de Paris, amelyet kifejezetten pácolásra használnak változatos fűszerekkel és sóval a különböző ízek létrehozásához.
A csemegeuborka ezzel szemben kisebb és vastagabb, az íze is intenzívebb és aromásabb. Kemény, kissé szúrós héja van, tzatziki készítéséhez kiváló. A snack uborka kicsi és ideális étkezések közötti nassolnivalónak. Mivel korán szedik le, bébi- vagy miniuborkaként is hivatkoznak rá.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK