Hozzávalók:
-1000g sertés comb.
-300g nyers füstölt kolozsvári szalonna.
-4dl száraz vörösbor (Egri Bikavér)
-450g sűrített paradicsom (Arany Fácán)
-fekete bors
-1-2db szerecsendió
-só
-1000g makaróni
-400g sajt (Trappista vagy Pannónia)
Elkészités:
A hentesnél próbáld meg a kolozsvári szalonnát és a húst együtt ledaráltatni, így jelentős időt spórolhatsz meg. A ledarált húst tedd bele egy edénybe, öntsd rá a vörösbort és a paradicsom pürét, és ezután kezd el főzni kis lángon. Vigyázz könnyen leragad, ezért időnként kevergetni kell. Ahogy forrni kezd, add hozzá a szerecsendiót és a fűszereket ízlés szerint. Miután megfőtt a massza, keverd össze, a kifőzött tésztával, és kb. 15percig, hagyd állni. Tálaláskor reszelj sajtot a tetejére.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK