Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mirabelladzsem sárgabarackkal

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:
(kb. 1,6 literhez)

1,2kg mirabella
30dkg sárgabarack
2 citrom leve (8cl)
½ kg befőzőcukor
2kk. szegfűbors
1 csipet sáfrány

Elkészítése:

1. A mirabellát és a sárgabarackot megmossuk. A mirabellát 2dl vízben feltesszük főni, és fedő alatt felforraljuk. Takarékon 15 percig főzzük, míg a gyümölcs kireped.

2. Közben a sárgabarackot kimagozzuk, és a citromlével elpépesítjük. A mirabellát átpasszírozzuk egy szűrőkanálba téve fakanállal áttörjük. A lepasszírozott mirabellát hűlni hagyjuk.

3. A befőzőcukrot nagyobb lábosban a kétféle gyümölcspürével elkeverjük, a szegfűborsot és a sáfrányt mozsárban megtörjük (vagy őrölt fűszereket használunk), a gyümölcsökhöz adjuk, és az egészet folytonos keverés mellett felforraljuk.

4. A használati utasítás szerint kb. 4 percig bugyogva főzzük. A lábost levesszük a tűzről, a dzsemet azonnal forró vízzel kimosott üvegekbe töltjük, és az üvegeket gyorsan lezárjuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL