Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Négyféle töltött cipó

Szerző:
Szabó Anna
A tökéletes, tojásmentes reggeli.

 

Hozzávalók:

1 kis zsúrkenyér
1 adag krém (lásd lent)
10 dkg vaj

 

Elkészítése:

A zsúrkenyeret középen függőlegesen kettévágjuk, mindkét feléből kikaparjuk a beét úgy, hogy a héjon csak egyujjnyi vastag réteg maradjon.

A kenyérbelet összemorzsoljuk, a vajjal meg a krémmel eldolgozzuk, és a tölteléket az üregekbe visszatömködjük.

A szétvágott kenyeret eredeti formájára összeillesztjük, és alufóliába vagy zsírpapírba szorosan becsomagolva, egy napig hűtőszekrényben tartjuk. Közvetlenül fogyasztás előtt szeleteljük.

I. krém: 10 dkg körözöttet összekeverünk 10 dkg kockára vágott szalámival, végül a vajas kenyérbéllel.

II. krém: egy doboz szardíniát (olaj nélkül) és két apróra vágott kemény tojást dolgozzunk össze a vajas kenyérbéllel, majd néhány csepp citrommal ízesítjük.

III. krém: 10 dkg darált vagy vagdalt, főtt füstölt húst keverjünk össze két apróra vágott ecetes uborkával és két összevagdalt kemény tojással, és ezt adjuk a vajas kenyérbélhez.

IV. krém: 15 dkg kenőmájast elkeverünk 10 dkg finomra vágott füstölt szalonnával, és egy kevés mustárral ízesítve a vajas kenyérbélbe keverjük.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL