Hozzávalók:
15dkg friss zöldbab
1 gerezd fokhagyma
1 radiccho saláta, darabokra tépve
Fél fej fodros endívia, darabokra tépve
3 újhagyma, vékony karikákra szelve
10dkg koktélparadicsom, félbevágva
2 főtt tojás, megtisztítva, nyolc darabra vágva
17dkg fehér konzerv tonhal
3dkg kimagozott olívabogyó
Öntethez:
6 evőkanál olívaolaj
1 citrom leve
Só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítése:
1. Tisztítsd meg a babot a szálkáktól, és bő forró, sós vízben főzd 5-6 percig. Szűrd le, majd öblítsd le hideg vízzel, és csöpögtesd le.
2. Egy nagy tál belsejét fél gerezd fokhagymával dörzsöld be. A radicchiót, a fodros endíviát, az újhagymát, a paradicsomot és a tojást rakd a tálba, majd a lecsöpögtetett babot is tedd bele.
3. A tonhalat szedd ki a dobozból, csöpögtesd le, villával szedd kisebb darabokra, majd tedd salátás tálba az olívabogyóval együtt. Az olívaolajat a citromlével összekeverve készíts öntetet, ízesítsd sóval, borssal. Locsold meg vele a salátát, és tálald!
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK