Orjaleves
Hozzávalók:
- 2 kg sertéstarja (csontos)
- 250 g tisztított sárgarépa
- 100 g tisztított gyökér
- 100 g tisztított kelvirág
- 60 g tisztított zeller
- 60 g tisztított karalábé
- 60 g tisztított vöröshagyma
- 50 g csiperkegomba
- 1 db csemege zöldpaprika
- 1 db csemege paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ cs metélőhagyma
- só
- egész bors
- gyömbér
- sáfrány
- szerecsendió
A sertéstarját hideg vízben alaposan megmossuk, megfelelő nagyságú edényben hideg vízben feltesszük főni. Amikor a leves forrni kezd, lehabozzuk, sózzuk, fűszerzacskót készítünk (egész bors, gyömbér, sáfrány, szerecsendió, fokhagyma, metélőhagyma), melyet zsineggel a fazék füléhez erősítünk. Ha van otthon teatojásunk akkor abba tegyük a fűszereket. Lassú tűzön, gyöngyöző forrással főzzük. Amikor a sertéstarja puhulni kezd, beletesszük a zöldségeket (sárgarépa, gyökér, zeller, karalábé, kelvirág, vöröshagyma). Ezután hozzáadjuk a csemege zöldpaprikát, paradicsomot, és az alaposan megmosott csiperkegombát. A levest sóval újraízesítjük, és gyöngyöző forrással készre főzzük. Amikor a leves elkészült, a tarját kivesszük, hideg vízben lehűtjük, kicsontozzuk, metéltre vágjuk. A levest 15 percig pihentetjük, ezután szitán leszűrjük. A levesben főtt zöldséget metéltre vágjuk.
A következőképpen tálaljuk: Leveses tálba tesszük a metéltre vágott tarjahúst, vegyes zöldséget, és feltöltjük a forró levessel. Betétnek eperlevelet, csigatésztát vagy finommetéltet adjunk.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK