4 nagy fehér, érett őszibarack
3 zselatinlap
350g ribizli
30g fruktóz
Néhány mentalevél
1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
2. Az őszibarackokat 30 másodpercre forró vízbe dobjuk, hideg vízben lehűtjük. Négyfelé vágjuk, kiszedjük a magját, lehúzzuk a héját. A negyedelt barackot elosztjuk 4 kehelybe, és betesszük a hűtőszekrénybe.
3. A ribizlit hideg víz alatt megmossuk, lecsepegtetjük, majd leszedjük a szemeket. Két evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A többit a vízzel felforraljuk, 5 percig főzzük, míg a gyümölcsök szét nem nyílnak.
4. A ribizlit és a főzőlevet gézzel bélelt szűrőbe öntjük, majd egy kanál hátoldalával kipréseljük a levét.
5. A lecsepegtetett, kinyomkodott zselatinlapokat és a fruktózt a ribizlilébe tesszük. Lassan, kevergetve addig melegítjük, míg mindkettő föl nem olvad, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
6. A ribizlilevet a barackokra öntjük, és a kelyheket visszatesszük a hűtőszekrénybe 2 órára.
7. A félretett ribizliszemekkel és néhány mentalevéllel díszítve hidegen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK