Paradicsomkivonat
3 doboz hámozott paradicsom (konzerv)
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál édeskömény
6 teáskanál kakukkfű
2 babérlevél
1 száraz piros chili
3 borókabogyó
2 szegfűszeg
1/2 teáskanál bors
sárga és piros apró paradicsomok
olívaolaj és bazsalikom a tálaláshoz
búzadara
200 ml tej
20 g vaj
só
szerecsendió
80 g durum-búzadara
A paradicsomkivonathoz add hozzá a konzervparadicsomokat, pépesítsd, majd ezt a masszát tedd egy tál fölé helyezett szitába, és éjszakára rakd be a hűtőbe.
Készítsd el a gombócokat: a tejet a vajjal, sóval és szerecsendióval forrald fel. Tedd félre hűlni az edényt, közben állandó kevergetés mellett öntsd hozzá apránként a búzadarát. Ha kész a massza, akkor lobogó forró vízbe szaggasd bele egy evőkanállal a gríz gombócokat. 5-6 perc szükséges hozzá, hogy átfőjön. Ezután vedd ki a vízből és tedd félre hűlni, nagyjából 3-4 perc elég hozzá.
Másnap az esszenciába nyomd bele a fokhagymát és az édesköményt. Az éjszaka lecsepegett paradicsomlét forrald fel és ízesítsd a maradék fűszerekkel. Ha felforrt, tedd félre hűlni. Ha kihűlt öntsd össze egy második fazékban a lecsöpögött és felforralt majd kihűlt lét, a masszát és lassú tűzön forrald fel.
Az apró paradicsomok héját húzd le, vágd félbe és magozd ki. Tálaláskor minden tál aljára tegyél ezekből az apróságokból, a grízgombócból, meríts rá az esszenciából. Díszítésként csepegtess a tetejére olívaolajat, és tegyél bazsalikomot.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK