2 gerezd fokhagyma, felaprítva
2 evőkanál olívaolaj
1 fej piros chili, kimagozva, felaprítva
50 g lecsöpögtetett szardella (konzerv)
175 g kimagozott fekete olívabogyó
1 evőkanál lecsöpögtetett kapribogyó
400 g darabos paradicsomkonzerv
1 evőkanál paradicsompüré
Só és fekete bors
225 g- 275 g spagetti
Friss, aprított bazsalikom
Frissen reszelt parmezán sajt
1. A mártáshoz forrósítsd fel egy serpenyőben az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát, a chilit és a bazsalikom egy részét. Főzd addig, míg a fokhagyma meg nem fonnyad.
2. Add hozzá a szardellát, az olajbogyót, a kapribogyót, az aprított paradicsomot, a paradicsompürét, valamint egy kevés feketeborssal ízesítsd. Vedd lejjebb a tűzhely hőfokát, és lefedve, nagyjából 30 percig főzd lefedve, míg sűrű mártást nem kapsz.
3. Amíg a tésztaszósz fő, tölts fel vízzel egy nagy serpenyőt, és egy kevés só hozzáadásával főzd ki a spagetti tésztát. Szigorúan al dente állagúra, a termék főzési utasításait betartva!
4. Csöpögtesd le a spagettit, és tedd bele a mártásba a serpenyőbe. Keverd össze jól, hogy mindenhova egyenletesen jusson a mártásból, majd add hozzá a maradék bazsalikomot is.
5. Szolgáld fel frissen reszelt parmezánnal.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK