30 g vaj
4 tojás
75 g porcukor
75 g liszt
Csipetnyi só
1. Sütőlapra fektess egy nagy ív sütőpapírt. Ecsettel kissé vajazd meg. Egy lábosban olvassz meg 30 g vajat, és tegyed félre. Tegyél egy tálba 3 tojássárgáját és 75 g porcukrot. Habverővel keverd 3 percig, amíg kifehéredik.
2. Adj hozzá 75 g lisztet, és újabb 1 percig keverd. Tegyél habüstbe, vagy egy nagyobb tálba 4 tojásfehérjét egy csipet sóval. Verd kemény habbá. Gyengéden forgasd bele ezt a habot a cukros keverékbe. A hab csak akkor lesz szép, ha a tál. Amiben felvered tökéletesen tiszta.
3. Egy hosszúkás lapát segítségével terítsd el a tésztát a kivajazott sütőpapíron. Gyorsan dolgozz, de ne törd össze a tésztában lévő habot. Simítsd el egyenletesen, kb. 1,5 cm vastagon. Ügyelj arra, hogy ne maradjanak a tésztában lyukak vagy túl vékony részek. Gyengéden terítsd el, egészen a szélekig.
4. 230 ºC-os sütőben 7-8 percig süsd. Vegyed ki a tésztát a sütőből. Terítsd egy tiszta, megnedvesített ruhát a gyúródeszkára. Borítsd rá a tésztát. A sütőpapírt ecset segítségével nedvesítsd be. Pihentesd 5 percig, majd az egyik sarkát megfogva húzd le a papírt a tésztáról. Hagyd hűlni 15 percet.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK