Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Pulyka citrommártásban

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1db citrom
2 szelet filézett pulykamell
Só, bors
2ek liszt
2ek olaj
2ek vaj
1tk cukor
150ml zöldségalaplé
2tk kapribogyó
0,5 csomó petrezselyem

 

Elkészítése:

1. Forró folyó víz alatt mosd meg a citromot jó alaposan, majd felezd meg, és facsarj ki belőle legalább 3 evőkanálnyi citromlevet. A megmaradt citromot karikázd fel.

2. A filézett pulykamell szeleteket is felezd meg, majd sózd és borsozd, majd forgasd meg lisztben.

3. Egy serpenyőben forrósíts fel olajat, majd hirtelen süsd meg a hús mindkét oldalát kb. 2-2 percig. Vedd ki a serpenyőből a húsokat és tedd félre egy tányérra.

4. Dobd a serpenyőbe a vajat, a citromszeleteket, szórd meg cukorral, majd melegítsd a cukor olvadásáig. Öntsd fel a citromlével és a zöldségalaplével, majd forrald fel. Amikor már rotyog, add hozzá a pulykamell szeleteket, és párold készre a húst benne (ez kb. 5 percet vesz igénybe).

5. Tálaláskor szórd meg kapribogyóval és kínálj mellé bagettet.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL