1db citrom
2 szelet filézett pulykamell
Só, bors
2ek liszt
2ek olaj
2ek vaj
1tk cukor
150ml zöldségalaplé
2tk kapribogyó
0,5 csomó petrezselyem
1. Forró folyó víz alatt mosd meg a citromot jó alaposan, majd felezd meg, és facsarj ki belőle legalább 3 evőkanálnyi citromlevet. A megmaradt citromot karikázd fel.
2. A filézett pulykamell szeleteket is felezd meg, majd sózd és borsozd, majd forgasd meg lisztben.
3. Egy serpenyőben forrósíts fel olajat, majd hirtelen süsd meg a hús mindkét oldalát kb. 2-2 percig. Vedd ki a serpenyőből a húsokat és tedd félre egy tányérra.
4. Dobd a serpenyőbe a vajat, a citromszeleteket, szórd meg cukorral, majd melegítsd a cukor olvadásáig. Öntsd fel a citromlével és a zöldségalaplével, majd forrald fel. Amikor már rotyog, add hozzá a pulykamell szeleteket, és párold készre a húst benne (ez kb. 5 percet vesz igénybe).
5. Tálaláskor szórd meg kapribogyóval és kínálj mellé bagettet.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK