Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk só
kb. 1 dl víz
1/2 dl olaj
Töltelék:
1 fej lilahagyma
10-15 dkg sajt
10-15 dkg bacon
3 evőkanál tejföl
apróra vágott paprika
só, bors
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vagy a kenyérsütő géppel összedolgoztatjuk. A tésztát félretesszük pihenni.
2. Míg pihen a tészta, addig lereszeljük a sajtot, olajon megfonnyasztjuk a zöldségeket a baconnel, majd az egészet hozzákeverjük a sózott, borsozott tejfölünkhöz.
3. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk belőlük, majd minél vékonyabbra nyújtjuk őket. A közepükre halmozunk 2-2 evőkanál tölteléket. A tészta széleit összefogjuk, batyuvá formáljuk, majd kb. 12 cm átmérőjű körré lapítjuk. Itt a kicsit bevizezett kéz sokat segíthet.
4. Ezután durván három-három perc alatt oldalanként megsütjük serpenyőben. Közepes hőfok elég, különben a külseje túl gyorsan pirul.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK