700g főzőburgonya
1 csokor újhagyma
2 tojás
300ml alacsony zsírtartalmú tej
60g ementáli sajt
Só, bors
1. A krumplit pucold meg, és szeleteld fel, majd 4-5 percig főzd elő. Majd szűrd le, és tedd félre hűlni. Amikor már langyos, tedd sorokban egy kisírozott tűzálló edénybe. Kb. egyharmadát tedd félre.
2. Az újhagymát tisztítsd meg, majd vágj belőle vékony szeleteke, majd keverd össze a tojásokkal, a tejjel és a 30g sajttal. Borsozd, sózd és öntsd a burgonyára. A tetejére helyezd el a megmaradt krumpli szeleteket.
3. Tedd 220 ºC-ra előmelegített sütőbe, és süsd 35-35 perc alatt arany barnára.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...