Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Rakott tőkehal

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

400g tőkehal
5dl víz
6-7dl sovány tej
2 kis póréhagyma
10g margarin
400g burgonya
125g zsíros sajt
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. A tőkehalat szűrőbe tesszük, hideg vízzel megtöltött edénybe rakjuk, és 24 órán keresztül hagyjuk ázni, közben többször lecseréljük a vizet.

2. Lecsepegtetjük a tőkehalat, majd 10 percig főzzük 5dl tejjel kevert forró vízben. Lecsepegtetjük ezt is. Átnézzük a húsát, és kiszedegetjük a szálkákat.

3. Levágjuk a póréhagyma alját és zöldjének nagy részét, a fehér részt megmossuk és apróra vágjuk. Margarinban 5 percig fonnyasztjuk kis lángon.

4. Enyhén sós vízben megfőzzük a burgonyát. Lecsepegtetjük, meghámozzuk, majd villával összetörjük, és egy kis tejjel hígítjuk.

5. Levágjuk a sajt héját, majd a sajtot csíkokra vágjuk.

6. Előmelegítjük a sütő grill funkcióját. Egy kb. 14cm átmérőjű fólialapot teszünk tapadásmentes bevonatú tepsire, elterítjük rajta a burgonyapüré felét, befedjük a póréhagymával, erre jön a tőkehal, és végül a püré másik fele. Betakarjuk a sajtcsíkokkal, és a grill alá tesszük. Amikor a sajt megolvadt, és pirulni kezd, tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL