400g tőkehal
5dl víz
6-7dl sovány tej
2 kis póréhagyma
10g margarin
400g burgonya
125g zsíros sajt
Só és őrölt bors
1. A tőkehalat szűrőbe tesszük, hideg vízzel megtöltött edénybe rakjuk, és 24 órán keresztül hagyjuk ázni, közben többször lecseréljük a vizet.
2. Lecsepegtetjük a tőkehalat, majd 10 percig főzzük 5dl tejjel kevert forró vízben. Lecsepegtetjük ezt is. Átnézzük a húsát, és kiszedegetjük a szálkákat.
3. Levágjuk a póréhagyma alját és zöldjének nagy részét, a fehér részt megmossuk és apróra vágjuk. Margarinban 5 percig fonnyasztjuk kis lángon.
4. Enyhén sós vízben megfőzzük a burgonyát. Lecsepegtetjük, meghámozzuk, majd villával összetörjük, és egy kis tejjel hígítjuk.
5. Levágjuk a sajt héját, majd a sajtot csíkokra vágjuk.
6. Előmelegítjük a sütő grill funkcióját. Egy kb. 14cm átmérőjű fólialapot teszünk tapadásmentes bevonatú tepsire, elterítjük rajta a burgonyapüré felét, befedjük a póréhagymával, erre jön a tőkehal, és végül a püré másik fele. Betakarjuk a sajtcsíkokkal, és a grill alá tesszük. Amikor a sajt megolvadt, és pirulni kezd, tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK