A tésztához:
50dkg liszt
25dkg margarin
4 tojássárgája
2 dl tejföl
Só
1 evőkanál zsír
2 evőkanál liszt
A töltelékhez:
1 kis üveg ribizlidzsem
20 dkg darált dió
15 dkg cukor
4 tojásfehérje
A félkilónyi lisztet a margarinnal, a tojások sárgájával, a tejföllel és csipet sóval összegyúrjuk. Az olvasztott zsírba belekeverjük a 2 evőkanál lisztet. Gyúródeszkán kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a zsírral összekevert liszttel. Föltekerjük, mint a bjglit, majd egy órán át hűvös helyen pihentetjük. Ezután három darabra vágjuk a roládot, vékonyra nyújtjuk, és kockákra vágjuk. Közepét megkenjük lekvárral, ráteszünk 1 kávéskanál cukros diót, arra egy kávéskanálnyit a kemény habbá vert tojásfehérjéből. A tészta széleit ráhajtjuk, felül összecsípjük, vagyis papsapka alakúra formáljuk. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük. Melegen vaníliás porcukorral megszórjuk.
Tipp: |
Ha már egyszer nekifogunk a tésztának, érdemes többet gyúrni, ugyanis rétesnek is kiválóan alkalmas. |
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK