Sajtleves
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 10 dkg sajt
- mackó sajt (2 doboz)
- 1 dl tejföl
- 1 tojássárgája
- só
- ételízesítő (vegeta)
- őrölt fehér bors
- késhegynyi szerecsendió
- 2 dl fehérbor
A vajból a liszttel világos rántást készítünk és 1 ½ liter vízzel felengedve sóval, borssal, vegetával fűszerezzük. 5 percig lassú tűzön forraljuk.
A levesestálban a tejfölt simára keverjük a tojássárgával, és állandóan kevergetve szűrjünk rá a forró levesből egy keveset, így adjuk hozzá az egész leveshez. Tegyük hozzá a mackó sajtot, hagyjuk elolvadni benne és lassú tűzön forraljuk ki. A végén öntsük hozzá a bort, amikor újra forrni kezd, majd zárjuk el a leves alatt a lángot. Apró kockákra vágott rozsos kenyérkockákkal meghintve tálaljuk. Szeletelt mandulát, tökmagot, napraforgómagot is adhatunk hozzá tálalásnál.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK