Hozzávalók
- 6 szelet bacon
- 3 db burgonya
- 1 és fél bögre reszelt cheddar sajt
- 1 evőkanál általad kedvelt fűszer és salátaöntet (akár házilag is elkészíthető)
- 2 evőkanál aprított metélőhagyma
Elkészítés
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit bélelj ki alufóliával.
2. Helyezd bele a bacon szeleteket. Süsd addig, amíg szép, ropogós lesz, 12-14 perc. Várd meg, amíg kihűl, majd törd darabokra, morzsold el.
3. Egy fazekat bélelj ki alufóliával. Rétegezz az aljára egy sor hámozott, kockázott burgonyát, szórd meg sajttal, öntettel és baconnel, ismételd meg még 2-szer, tegyél félre fél bögre sajtot.
4. Zárd le az alufóliát, majd főzd közepes lángon 3-4 óráig. Ha letelt az idő szórd rá a maradék sajtot. 1-2 perc alatt megolvad a sajt, ha vissza feded.
5. Aprított snidlinggel megszórva tálald.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK