½ csésze margarin, plusz a kenéshez
’/3 csésze, plusz 1 evőkanál lágy vaj két részre osztva
2 tojássárgája
½ teáskanál vaníliaaroma
1 csomag kuglófalappor
2-4 evőkanál kakaópor
1. Egy nagy tálban keverjünk össze ½ csésze margarint, 1/3 csésze vajat, a tojássárgáját és a vaníliát. Elektromos habverővel alacsony fokozaton keverjük össze. Fokozatosan adjuk hozzá az alapport, majd jól dolgozzuk össze.
2. Osszuk két részre a tésztát. Az egyik feléhez adjuk hozzá a kakaót és a maradék 1 evőkanál vajat, majd alaposan keverjük el és gyúrjuk össze.
3. A világos színű tésztát két darab zsírpapír között nyújtsuk 45x30x0,3 cm-es téglalappá, majd ugyanígy a kakaós tésztát is. Vegyük le róluk a felső zsírpapírt. Tegyük a világos téglalapot a másik tetejére, majd vegyük le a többi zsírpapírt is. A szélesebbik oldalnál kezdve csavarjuk fel a tésztát, hogy tekercset kapjunk, majd tegyük a hűtőszekrénybe 2 órára.
4. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra. Kenjük ki margarinnal a tepsiket.
5. Vágjuk a tésztát 3 mm vastag szeletekre. A szeleteket egymástól 2,5 cm távolságra fektessük az előkészített tepsire. Süssük 180 ºC-on 9-11 percig, vagy amíg kissé megbarnulnak.
6. Hagyjuk a tepsiben állni 5 percig, majd tegyük a szeleteket állványra.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK