1 db sült pirospaprika, meghámozva, kihűlve
1 gerezd durván aprított fokhagyma
1 kisebb darab friss gyömbér, megtisztítva, durvára felaprítva
1 darab jalapeno paprika durvára felaprítva
1 szeletelt mogyoróhagyma
2 teáskanál szójaszósz
2 teáskanál rizs-bor-ecet, vagy borecet
1 teáskanál méz vagy cukor
4 evőkanál zsemlemorzsa
Keverd össze turmix- vagy konyha robotgépben a sült pirospaprikát, fokhagymát, gyömbért, jalapeno paprikát, mogyoróhagymát, fokhagymát, szójaszószt, ecetet és mézet vagy cukrot. Minél simábbra annál jobb. Ezután keverd el benne a zsemlemorzsát, és fűszerezd ízlés szerint. Majd tedd félre legalább 1-2 órára, hogy a mártogatósod minél krémesebb legyen.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK