2 érett körte meghámozva
300 ml almalé
1 rúd fahéj
Csipetnyi szárított szerecsendió
Maréknyi fagyott ribizli, áfonya és mazsola
Napraforgó mag, tökmag vagy fenyőmag
Tejszínhab
Piros színű gyümölcs lé
1. Tedd serpenyőbe a hámozott körtét az almalével, a fahéjjal és a szerecsendióval.
2. Főzd 20 percig, míg a körték kissé megpuhulnak.
3. Vedd ki a gyümölcsléből, ha megfőtt és tedd hűvös helyre. Vágd le a körték alját, hogy megálljanak.
4. A gyümölcslevet főzd további tíz percig, hogy szirupot kapj belőle.
5. A gyümölcsökből és a magokból készíts a körtéknek szemet és szájat.
6. Majd rakd őket tányérra, és nyomj köréjük bőségesen tejszínhabot.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK