50 g fehér csokoládé 8 darabra törve
1 teáskanál narancshéj
4 darab nagyobb szilva
1 tojássárgája
8 zsömle
2 teáskanál porcukor
1. A fehércsokoládét aprítsd fel és add hozzá a narancshéjat. A szilvákat felezd meg és magozd ki. A tojássárgáját 1 evőkanál vízzel verj fel. A zsömlét vízszintesen vágd ¾ részbe, úgy hogy ki tudd nyitni.
2. A narancshéjas csokoládét oszd el, mindegyik zsömlébe tegyél igazságosan. A fél szilvákat helyezd a csokoládés krémre, majd zárd le a zsömlét.
3. A zsömléket tedd tepsibe, vagy sütőrácsra és kend meg a vizes tojássárgájával, majd szórd meg porcukorral.
4. 180 ºC-ra előmelegített sütőben süsd kb. 15 percig.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK