500 g cukor
750 g érett fehér muskotályszőlő
300 g fekete muskotályszőlő
2 dl tejszín
Készítsünk szirupot: öntsük a cukrot egy edénybe. Adjunk hozzá 5 dl vizet. Melegítsük kis lángon, fakanállal állandóan keverve, míg a cukor teljesen elolvad. Mikor forr, vegyük le az edényt a tűzről és hagyjuk kihűlni a szirupot.
Szemezzük le és préseljük ki a fehér muskotályt. Szűrjük át a lét szitán.
Keverjük össze a szőlőlét a sziruppal. Öntsük a keveréket fagylaltgépbe, és állítsuk a gépet fagyasztásra.
1 óra múlva, amikor a fagylaltgép lapátjai felemelkednek, tegyük bele a fekete szőlőszemeket. Állítsuk újra fagyasztásra legalább 1 órára vagy tálalásig.
Tegyük ki a formából egy nagyon hideg tálcára. Díszítsük feketeszőlő-szemekkel és tejszínhabbal.
Tipp: még finomabb száraz babapiskótával.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK