400 g a kedvenc tésztádból (lehet masnitészta, penne, spagetti…)
500 g kész, hagymás-fokhagymás paradicsomos tésztamártás
1 fej vörös hagyma
2 evőkanál szűz olívaolaj
500 g tök, meghámozva 2 cm-es kockákra vágva
½ darab piros színű paprika
½ darab zöld színű paprika
150 g fehérbab (konzerv)
1 kis maroknyi zsálya frissen aprítva
1 citrom
150 g mozzarella
80 g reszelt parmezán
3 evőkanál zsemlemorzsa
Frissen őrölt feketebors
1. Melegítsd elő a sütőt 190 ºC-ra (gázsütőn 5. fokozat).
2. Főzd meg a tésztát a csomagolásán látható útmutatások szerint. Majd hideg folyóvízzel mosd le róla a keményítőt, majd egy edényben keverd össze némi olívaolajjal, hogy ne ragadjon össze.
3. A hagymát süsd üvegesre egy serpenyőben, majd add hozzá a tököt és főzd tovább 10 percen keresztül.
4. Keverd hozzá a paprikát és főzd további 5 percen keresztül.
5. Add hozzá a babot, a tésztamártást, reszeld hozzá a citromhéját valamint a gyümölcs levét is. Majd keverd össze, forrald fel, és ha már bugyog, vedd le takarékra a lángot és párold készre a hozzávalókat, hogy jól összeérjenek az ízek.
6. Ezután keverd bele a megfőtt tésztát, kanalazd át az egészet egy hőálló tepsibe. Majd szórd meg a tetejét először a zsemlemorzsával, majd a sajttal. Süsd kb. 30 percig, aranybarnára.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK