3 db kis, tojásdad alakú vagy 6 hosszú, keskeny padlizsán
Só
1,5 dl + 2 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma felaprítva
4 nagy gerezd fokhagyma felaprítva
1 evőkanál szárított oregánó
1,5 csésze meghámozott, kockára vágott paradicsom
1 dkg felaprított friss zöldpetrezselyem
1,5 dl víz
Hosszában vágjuk félbe a padlizsánt. Éles késsel gondosan kaparjuk ki a húsát és a belét úgy, hogy 6 mm vastag burok maradjon belőle. A belét vágjuk kockára, és tegyük félre. A burkot sózzuk be, és szűrőben hagyjuk állni 1 órán át, húsos részével lefelé fordítva, majd öblítsük le, és törölgessük szárazra.
Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra (gázsütő 4. fokozat). Nagy serpenyőben melegítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat. Tegyük bele a hagymát, és pároljuk üvegesre (kb. 10 perc), és szedjük egy tálba. Ugyanebben a serpenyőben forrósítsunk fel 6 evőkanál (szűk 1 dl) olívaolajat, és pároljuk benne puhára a kockára vágott padlizsánt (kb. 5 perc). Keverjük hozzá a fokhagymát, az oregánót meg a paradicsomot, és takarékon főzzük kb. 3 percig. Forgassuk össze a hagymával kevert petrezselyemmel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tegyük félre.
Nagy serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat, és néhány percig süssük benne a padlizsánburkot, hogy megpuhuljon – közben egyszer-kétszer fordítsuk meg. Rakjuk egymás mellé olajozott tűzálló tálba, és töltsük bele a félretett masszát. Töltsünk rá vizet, fedjük le, és süssük kb. 45 perc alatt nagyon puhára.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK