|
Játssz velünk az értékes nyereményekért! Mutasd meg, mennyire vagy ügyes, mi pedig húsvéti ajándékokkal halmozunk el! Hajhosszabbítás, dúsítás a Gyémánt Hajklinika jóvoltából » Ne feledd: több kredit=nagyobb nyerési esély! |
Hozzávalók
- 10 dkg csokoládé
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 17,5 dkg cukor
- 7,5 dkg liszt
- Smarties cukor
Elkészítés
Olvasszuk össze a vajat és a csokoládét. Keverjük habosra a cukrot a tojással, majd adjuk a keveréket az előzőleg felolvasztott masszához. Adjuk hozzá a lisztet, és alaposan dolgozzuk össze. Amikor összeállt, szórjunk bele egy marék Smarties cukrot.
Vajazzunk ki egy tortaformát, öntsük bele a masszát, és előmelegített sütőben, közepes fokozaton süssük meg. Ha megsült, vegyük ki, és hagyjuk kihűlni. Ha meghűlt, nyomkodjuk bele a maradék Smarties cukorkákat.
Hozzávalók
- 75 dkg reszelt sárgarépa
- 15 dkg Rama margarin
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 40 dkg liszt-
- 1 citrom
- 1 csomag sütőpor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg durvára vágott dió
- 5 dkg mazsola
Elkészítés
A tojást a cukorral és a vanília cukrokkal keverd habosra. Add hozzá az olvasztott, de már nem meleg margarint, a citrom levét és héját. Az összetevőket alaposan dolgozd össze, majd keverd bele apránként a sütőporos lisztet. Ezután kanállal (nem géppel) keverd bele a sárgarépát, illetve a mazsolát és a vágott diót. Egy 4 cm kör alakú tepsit bélelj ki sütőpapírral, borítsd bele a masszát, és egyenletesen oszlasd el. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 50 percig süsd.
Hozzávalók
- 22 dkg feldarabolt keserű csokoládé
- 15 dkg barna cukor
- 3 evőkanál víz
- 17 dkg puha vaj
- 2 dkg őrölt mandula
- 3 ek. Liszt
- 5 tojás sárgája és fehérje különválasztva
- 10 dkg hámozott mandula
- késhegynyi sütőpor
- porcukor
- tejszínhab, friss gyümölcsök
Elkészítése
Vajazz ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát. A csokit a vízzel kis lábasban, alacsony lángon, állandó keverés mellett olvaszd fel. Tovább kevergetve add hozzá a cukrot, míg az is el nem olvad, majd vedd le a tűzről. A vajat kis adagokban add hozzá és a még meleg, olvadt csokiba keverd bele. Dolgozd bele a mandulát, a lisztet, és a sütőport is! A tojássárgáját is ekkor tedd hozzá, majd az egészet alaposan keverd össze.
A tojásfehérjéből verj kemény habot, és egy fakanállal óvatosan keverd hozzá a csokimasszához. Keverd bele a darabos mandulát is, majd az egész masszát öntsd a kivajazott tortaformába.
A sütit 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig süsd, amíg jól felemelkedik, és a süti teteje be nem repedezik. Hagyd kicsit hűlni (kb. 30 perc). Ezután szórd meg a tetejét porcukorral! Tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel tálald!
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK