Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Top 3 parti-mártogatós szilveszterre

Szerző:
Szabó Anna
Ha az év utolsó napján sok a teendőd, és vendégeket vársz az esti partira, a legegyszerűbb harapnivalókat érdemes elkészíteni. A ropikhoz, tortillákhoz és egyéb rágcsálni valókhoz mindig kell valamilyen szósz, ami kiegészíti a bulit. Íme, a legjobbak – szerintünk.

.

Guacamole – Avokádókrém


Az azték eredetű zöld mártogatós ismerősen csenghet, hiszen az avokádó nagyon sok mindenhez felhasználható. Az egyik legismertebb mártogatós pedig az ebből készült guacamole, amelyet csípősen is el lehet készíteni.

Hozzávalók

• 4 db érett avokádó
• 1 db lila hagyma apróra vágva
• 1 db paradicsom apróra vágva
• só, bors ízlés szerint
• fél tk. oregánó
• 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
• 1 db lime leve
• 1 db chili kimagozva, ízlés szerint
• ½ bögre koriander zöld apróra vágva
• 1 ek. olívaolaj

Elkészítés

Miután félbevágtuk az avokádókat, eltávolítottuk a magokat és a héjukat pürésítsük össze őket egy tálban. Adjuk hozzá a fűszereket (só, bors, oregánó, koriander) majd a lime levét. Ezután adjuk hozzá a chilit, majd végül a paradicsomot. Tegyük hűtőbe egy órára, hogy összeérjenek az ízek.

gasztro gasztronómia konyha konyhafortélyok szilveszter mártogatós parti harapnivaló vendégváró falat szósz torilla
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL