.
Guacamole – Avokádókrém
Az azték eredetű zöld mártogatós ismerősen csenghet, hiszen az avokádó nagyon sok mindenhez felhasználható. Az egyik legismertebb mártogatós pedig az ebből készült guacamole, amelyet csípősen is el lehet készíteni.
Hozzávalók
• 4 db érett avokádó
• 1 db lila hagyma apróra vágva
• 1 db paradicsom apróra vágva
• só, bors ízlés szerint
• fél tk. oregánó
• 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
• 1 db lime leve
• 1 db chili kimagozva, ízlés szerint
• ½ bögre koriander zöld apróra vágva
• 1 ek. olívaolaj
Elkészítés
Miután félbevágtuk az avokádókat, eltávolítottuk a magokat és a héjukat pürésítsük össze őket egy tálban. Adjuk hozzá a fűszereket (só, bors, oregánó, koriander) majd a lime levét. Ezután adjuk hozzá a chilit, majd végül a paradicsomot. Tegyük hűtőbe egy órára, hogy összeérjenek az ízek.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK