.
Humusz – csicseriborsókrém
A Közel-Kelet népszerű eledele a finom és krémes humuszkrém. A humusz csicseriborsó püréből készül, és remek mártogatós egy pohár pezsgő mellett.
Hozzávalók (20 főre!)
• fél kg csicseriborsó
• 1 dl olívaolaj
• só, bors, koriander zöld ízlés szerint
• 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
• 1 kk. koriander mag, római kömény
• 2 ek. citromlé
• 3 ek. szezámmag
• 1 csokor menta
Elkészítés
Ledaráljuk a szezámmagot, a csicseriborsót pedig addig főzzük, amíg puha nem lesz. A gyorsabb eredmény érdekében vehetünk csicseriborsó konzervet, így garantáltan készen lesz a szilveszteri bulira. Miután megfőtt, turmixoljuk le, majd keverjük hozzá az olajat, szezámmagot, az összetört fokhagymát illetve a fűszereket. Miután elkevertük, tegyük a hűtőbe.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK