.
Humusz – csicseriborsókrém
A Közel-Kelet népszerű eledele a finom és krémes humuszkrém. A humusz csicseriborsó püréből készül, és remek mártogatós egy pohár pezsgő mellett.
Hozzávalók (20 főre!)
• fél kg csicseriborsó
• 1 dl olívaolaj
• só, bors, koriander zöld ízlés szerint
• 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
• 1 kk. koriander mag, római kömény
• 2 ek. citromlé
• 3 ek. szezámmag
• 1 csokor menta
Elkészítés
Ledaráljuk a szezámmagot, a csicseriborsót pedig addig főzzük, amíg puha nem lesz. A gyorsabb eredmény érdekében vehetünk csicseriborsó konzervet, így garantáltan készen lesz a szilveszteri bulira. Miután megfőtt, turmixoljuk le, majd keverjük hozzá az olajat, szezámmagot, az összetört fokhagymát illetve a fűszereket. Miután elkevertük, tegyük a hűtőbe.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK