.
Hozzávalók
- 30 dk liszt
- 15 dk margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 ek barna cukor
- 2 tk sütőpor
- 1/4 tk só
- 3 db tojás
- 1 dl tejszín
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dk rikotta (vagy túró)
- mézes fűszerkeverék (vagy fahéj)
- szilva
Elkészítés
A lisztet, a sütőport, a sót és a mézes fűszerkeveréket keverjük össze. Robotgéppel verjük habosra az egész tojásokat, a porcukrot és a margarint. Ha már kellően habos, adjuk hozzá a rikottát, a tejszínt, majd a végén forgassuk bele a lisztes keveréket, és keverjük simára az egészet. Öntsük tortaformába, egyenletesen simítsuk el a tetejét, végül rakjuk ki félbevágott szilvával. A tetejét szórjuk meg a barna cukorral és egy pici fűszerkeverékkel (vagy fahéjjal). Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes lángon kb. 50-55 percig süssük. Ha megsült, hagyjuk hűlni a tortaformában
Rumos-szilvás hab
Hozzávalók
- 10 dkg szilva
- 2 ek barna cukor
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- rumaroma
- 2 ek víz
- 2 dl tejszín
A hab elkészítése
A szilvát vágjuk apróra, majd tegyük fel főni. Adjuk hozzá a cukrot és az ízlés szerinti rumaromát. Kb. 10 percig lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük fel. Ha kihűlt, botmixerrel pépesítsük, majd egy szitán szűrjük át.) Verjük kemény habbá a tejszínt, majd apránként óvatosan adagoljuk hozzá a szilvás pépet. Tálaláskor kanalazzuk a torta mellé.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK