.
Hozzávalók
(12 db muffinhoz)
- 350 g szilva
- 100 g vaj
- 2 db tojás
- 120 g porcukor
- 75 ml narancslé
- 50 ml tojáslikőr
- 120 g liszt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag sütőpor
- 1 db lime
- 75 g vaníliasodó
- 250 g túró
- 50 g cukor
Elkészítés
Készítsük elő a muffin formát, és béleljük ki papírformákkal. Mossuk meg a szilvákat, magozzuk ki, és vágjuk négy részre. Az ideális szilvadarab szám lehetőség szerint 4x12db. A langyos vajat a tojással, a porcukorral keverjük össze, míg fehéren habos nem lesz. Adjuk hozzá a narancslét és a tojáslikőrt.
Egy másik tálban keverjük össze alaposan a pudingport a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a nedves-vajas keveréket is.
A muffinformákat töltsük meg úgy a tésztával, hogy nagyjából háromnegyedig legyen benne a tészta, de az adag felénél tegyünk bele egy-egy negyed szilvát, majd a tetejére úgyszintén. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, és süssük 25 percig. Ha megsült, hagyjuk 20 percig hűlni.
A lime-ot mossuk meg jó alaposan, majd reszeljük le a héját, és csavarjuk ki a levét. A konyhakész vaníliasodót keverjük össze a túróval, a cukorral, a lime héjával és levével. A kihűlt muffinokra tegyünk egy-egy kanálnyi krémet, majd a tetejét díszítsük a megmaradt egy-egy gerezd szilvával.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK