.
Hozzávalók
(12 db muffinhoz)
- 350 g szilva
- 100 g vaj
- 2 db tojás
- 120 g porcukor
- 75 ml narancslé
- 50 ml tojáslikőr
- 120 g liszt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag sütőpor
- 1 db lime
- 75 g vaníliasodó
- 250 g túró
- 50 g cukor
Elkészítés
Készítsük elő a muffin formát, és béleljük ki papírformákkal. Mossuk meg a szilvákat, magozzuk ki, és vágjuk négy részre. Az ideális szilvadarab szám lehetőség szerint 4x12db. A langyos vajat a tojással, a porcukorral keverjük össze, míg fehéren habos nem lesz. Adjuk hozzá a narancslét és a tojáslikőrt.
Egy másik tálban keverjük össze alaposan a pudingport a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a nedves-vajas keveréket is.
A muffinformákat töltsük meg úgy a tésztával, hogy nagyjából háromnegyedig legyen benne a tészta, de az adag felénél tegyünk bele egy-egy negyed szilvát, majd a tetejére úgyszintén. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, és süssük 25 percig. Ha megsült, hagyjuk 20 percig hűlni.
A lime-ot mossuk meg jó alaposan, majd reszeljük le a héját, és csavarjuk ki a levét. A konyhakész vaníliasodót keverjük össze a túróval, a cukorral, a lime héjával és levével. A kihűlt muffinokra tegyünk egy-egy kanálnyi krémet, majd a tetejét díszítsük a megmaradt egy-egy gerezd szilvával.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK