A sárgabarack szép narancsos sárga színét magas A-provitamin-(vagy béta-karotin) tartalmának köszönheti, amely igen erős antioxidáns, és segít a szív- és érrendszer és a daganatos betegségek elleni védelemben. Javítja a szürkületi látást, de amiért a nők álma, az az, hogy nagyban megkönnyíti a barnulást. Gazdag pektinben, így könnyen emészthető az érzékeny gyomrúak számára is. Ezt a gyümölcsöt nagyon szeretik a sportolók, mert káliumtartalma igen hasznos az izomgörcsök megelőzésében.
Kattints a képre a receptekért!
***
Levendulás sárgabarackbatyuk »
***
***
Mandulakrémes sárgabaracktorta »
***
***
***
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK