A tésztához:
½ kg liszt
3 dl tej (langyos)
Só
5 dkg kristálycukor
7,5 dkg sütőmargarin
2 tojássárgája
½ kocka élesztő (2,5 dkg)
A töltelékhez:
25 dkg túró
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál búzadara
1 egész tojás
Ízlés szerint mazsola
Kézmeleg tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba öntjük a lisztet, a tojássárgáját, a cukrot a sót és a felfuttatott élesztőt, és megdagasztjuk a tésztát. Letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen 1 óra hosszát kelni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket: a túró először burgonyanyomón áttörjük, a cukrot olvadásig tojássárgájával és a citromlevével elkeverjük, majd a túróval jól összedolgozzuk.
Ezután óvatosan 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd kockalapokat vágunk belőle. A közepére tölteléket teszünk, és a szemben lévő csücsköket összecsippentve felhajtogatjuk. Hagyjuk így kelni fél órán át. Addig 180 ºC-ra előmelegítjük a sütőt, és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A tetejére fogyasztás előtt porcukrot szórunk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK