110 g vaj
6 tojás
250 g porcukor
190 g liszt
4 cl rum
1. Tegyél 110 g vajat egy lábasba, és olvaszd fel úgy, hogy ne barnuljon meg.
2. Válassz szét 6 tojás fehérjét és sárgáját. A 6 sárgájához tegyél 250 g porcukrot. Verd 5 percen keresztül, míg kifehéredik.
3. Adj hozzá 190 g átszitált lisztet, és keverd tovább fél percig. Ezután öntsd a langyos olvadt vajat a keverékre, és 4 cl rummal együtt dolgozd el.
4. A fehérjéket egy csipet sóval tegyed egy tálba, és elektromos habverővel verd kemény habbá. Egy keverőlapáttal óvatosan, lentről felfelé keverve forgassuk bele a másik masszába.
5. Vajazz és lisztezz ki egy sütőformát. Öntsd bele a tésztát, és egy evőkanállal simítsd el.
6. 190 ºC-os sütőben 40-45 percig süsd. A formából kivéve tegyed rácsra, és hagyd hűlni 1 órát. Próbáld ki vaníliamártással tálalva.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK