Valentin-napi tortácskák
Hozzávalók:
- 10 dkg sütőporral elkevert liszt
- csipetnyi só
- 2,5 dkg margarin
- 2,5 dkg mangalica zsír
- eperdzsem
- két evőkanál hideg víz
Készíts hozzá:
- nagyobb edény
- pogácsaszaggató
- keverőlapát
- kávéskanál
- kizsírozott sütőforma
- gyúródeszka
Egy nagyobb tálban keverd össze a sütőporos lisztet és a sót. A zsírt meg a margarint morzsold el a liszttel, majd keverd hozzá a vizet, jól gyúrd össze. Nyújtódeszkára szórj lisztet, 3 cm vastagra nyújtsd ki a tésztát. Pogácsaszaggató segítségével vágj ki belőle nagyobb köröket. A maradék tésztából szúrj ki köröket, majd formázz belőlük szíveket. A nagy tésztaköröket helyezd el a tepsiformákban, jól nyomkodd bele, tegyél mindegyikre eperdzsemet, és a szívformákat tedd a tetejükre.
Előmelegített sütőben süsd meg a tortácskákat 200 fokon, 15 percig. Az elkészült sütik tetejét hintsd meg por vagy kristálycukorral.
Tipp: Ha színesebbé szeretnéd tenni a sütiket, szórd meg a tetejüket rózsaszín tortadíszítővel.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK