Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Változatos és mennyei gombavariációk

Szerző:
Szabó Anna
Néha mintha leragadnánk egy-egy hozzávaló jól megszokott receptjeinél. Ilyen például a gomba, melynek leginkább paprikás és rántott formáját részesítjük előnyben, pedig ennek is számtalan variációja nyújthatna gasztronómiai örömöt.


Bár a zöldségek közül a gombán van a legtöbb fehérje, még így is csak a hús fehérjetartalmának egytizedét tartalmazza. Rostjai segítik az emésztést, kálium- és foszfortartalma segíti az izmok erősödését. A gomba vízhajtó hatású, B-vitaminokat tartalmaz, amelyek az izom- és idegrendszer egészséges működéséhez szükségesek.

A csiperke kivételével, amelyet nyersen is el lehet fogyasztani, a gombát mindig meg kell főzni. Csak megbízható helyről és csak friss gombát vásároljunk. Számos ehető gomba is okozhat emésztési zavarokat.

Gesztenyés vargányakrém »
Metélőhagymás
gombatorta »
Endíviás párolt gomba »
Gombás, spenótos
lasagne »
Csirkés-gombás carbonara »

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL