Hozzávalók a tésztához
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 db tojás (nagy)
- 2 ek szezámmag
- 1 mk só
Elkészítés
A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a szezámmagot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal, gyúrjuk össze a tésztát. (Ha szükséges, akkor egy pici hideg vizet adjunk hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk) Nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki vele a piteformát, majd tegyük be 30 percre a hűtőbe piheni.
Töltelék hozzávalói
- 1 kisebb csomag zöld spárga
- 1 cs újhagyma
- 3 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fehér bors
- csipet szerecsendió
- 2 db tojás (nagy)
- 1 tk liszt
A tojásokat keverjük simára a liszttel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, majd adjuk hozzá a tejszínt, és szintén keverjük simára. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd ízlés szerint helyezzük rá a spárgát, és az újhagymát. Ezután óvatosan öntsük rá a tejszínes-tojásos keveréket. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük langyosra.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK