Hozzávalók
(25 x 10 x 7 cm-es sütőformához)
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg gouda sajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 20 dkg ricotta (vagy krémes állagú túró)
- 8-10 db paradicsom
- 1 dl hideg víz
- só
- őrölt bors
- bazsalikom
- olívaolaj
Elkészítés
A lisztet keverjük össze 1/2 tk sóval, adjuk hozzá a vajat és morzsoljuk össze, majd reszeljünk bele 5 dkg sajtot. Apránként öntsük hozzá a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk belőle egy könnyen nyújtható tésztát. Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe 30 percre.
A ricottát ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal, és apróra vágott bazsalikommal, majd reszeljük bele a füstölt sajtot és keverjük alaposan össze. A tésztát vegyük ki a hűtőből, és lisztezett felületen nyújtsuk téglalap alakúra. Az alsó és felső harmadát hajtsuk be, majd nyújtsuk ki újra. Ezt ismételjük meg háromszor. A sütőformát kenjük ki vajjal, szórjuk meg liszttel, helyezzük bele a kinyújtott tésztát, majd sütés előtt pihentessük 10 percig a hűtőben. A hűtőből kivett tészta alját villával szurkáljuk meg, majd helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőfokon süssük kb. 15 percig.
Pár perc után kenjük a fűszeres-túrós tölteléket az elősütött tésztára, majd rakjuk ki a tetejét szeletelt paradicsommal. Ízlés szerint sózzuk meg a paradicsomot. Helyezzük vissza a sütőbe, majd 40-45 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve locsoljuk meg ízlés szerint olívaolajjal a paradicsomokat.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK