Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Variációk omlós pitére - Nem csak az édesszájúaké a világ!

Szerző:
Szabó Anna
Csak egy jobb dolog van az édes, gyümölcsös pitéknél, mégpedig az, ha nem édes, hanem sós. Így ugyanis egy levessel komplett ebédet válthatsz ki, és az íze sem utolsó. Isteni omlós piterecepteket hoztunk, melyekből kiderül, melyek a mi kedvenceink.

.

 


 

 

Forrás és fotók: Gizi receptjei

Spárgás halas pite

Tészta hozzávalói

- 10 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg búzaliszt
- 3 ek szezámmag
- 1 dl olaj
- 0,5 dl víz
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor

Elkészítés

A kukoricalisztet, a búzalisztet, a szezámmagot, a só és a sütőport keverjük alaposan össze, öntsük hozzá az étolajat, és a vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Nyújtsuk ki, és béleljük ki vele a piteformát. A formában lévő tészta tetejére helyezzünk sütőpapírt, majd töltsük fel nehezékkel (pl. bab, rizs). Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes lángon süssük 15 percig. A sütőből kivéve távolítsuk el a sütőpapírral együtt a nehezéket, kenjük le a tésztát felvert, egész tojással, majd tegyük vissza, és süssük még 5 percig. Végül hagyjuk egy kicsit hűlni.

Töltelék hozzávalói

- 1 csomag zöld spárga
- 25 dkg harcsafilé (vagy ízlés szerinti hal, csirkemell)
- 2 dl tejföl
- 4 db tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- citromlé

A harcsafilét vágjuk kisebb darabokra, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, majd keverjük össze, és hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek alaposan átjárják. A spárgát vágjuk kisebb darabokra és enyhén sós vízben főzzük meg. A tejfölt, az egész tojásokat, az ízlés szerinti sót, őrölt borsot, és szerecsendiót kézi habverővel keverjük simára, majd reszeljük hozzá a sajtot és fakanállal alaposan keverjük össze.

Az elősütött pitetésztára tegyük rá a befűszerezett haldarabokat, és a lecsepegtetett spárgaszárakat, majd óvatosan öntsük rá a tejfölös-tojásos-sajtos keveréket. Tegyük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve, hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk. Kínálhatunk hozzá ízlés szerint salátát is. Melegen és hidegen, egyaránt nagyon finom.

gasztro konyhafortélyok
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL