Tészta hozzávalói
- 10 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg búzaliszt
- 3 ek szezámmag
- 1 dl olaj
- 0,5 dl víz
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor
Elkészítés
A kukoricalisztet, a búzalisztet, a szezámmagot, a só és a sütőport keverjük alaposan össze, öntsük hozzá az étolajat, és a vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Nyújtsuk ki, és béleljük ki vele a piteformát. A formában lévő tészta tetejére helyezzünk sütőpapírt, majd töltsük fel nehezékkel (pl. bab, rizs). Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes lángon süssük 15 percig. A sütőből kivéve távolítsuk el a sütőpapírral együtt a nehezéket, kenjük le a tésztát felvert, egész tojással, majd tegyük vissza, és süssük még 5 percig. Végül hagyjuk egy kicsit hűlni.
Töltelék hozzávalói
- 1 csomag zöld spárga
- 25 dkg harcsafilé (vagy ízlés szerinti hal, csirkemell)
- 2 dl tejföl
- 4 db tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- citromlé
A harcsafilét vágjuk kisebb darabokra, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, majd keverjük össze, és hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek alaposan átjárják. A spárgát vágjuk kisebb darabokra és enyhén sós vízben főzzük meg. A tejfölt, az egész tojásokat, az ízlés szerinti sót, őrölt borsot, és szerecsendiót kézi habverővel keverjük simára, majd reszeljük hozzá a sajtot és fakanállal alaposan keverjük össze.
Az elősütött pitetésztára tegyük rá a befűszerezett haldarabokat, és a lecsepegtetett spárgaszárakat, majd óvatosan öntsük rá a tejfölös-tojásos-sajtos keveréket. Tegyük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve, hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk. Kínálhatunk hozzá ízlés szerint salátát is. Melegen és hidegen, egyaránt nagyon finom.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK