Tészta hozzávalói
- 10 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg búzaliszt
- 3 ek szezámmag
- 1 dl olaj
- 0,5 dl víz
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor
Elkészítés
A kukoricalisztet, a búzalisztet, a szezámmagot, a só és a sütőport keverjük alaposan össze, öntsük hozzá az étolajat, és a vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Nyújtsuk ki, és béleljük ki vele a piteformát. A formában lévő tészta tetejére helyezzünk sütőpapírt, majd töltsük fel nehezékkel (pl. bab, rizs). Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes lángon süssük 15 percig. A sütőből kivéve távolítsuk el a sütőpapírral együtt a nehezéket, kenjük le a tésztát felvert, egész tojással, majd tegyük vissza, és süssük még 5 percig. Végül hagyjuk egy kicsit hűlni.
Töltelék hozzávalói
- 1 csomag zöld spárga
- 25 dkg harcsafilé (vagy ízlés szerinti hal, csirkemell)
- 2 dl tejföl
- 4 db tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- citromlé
A harcsafilét vágjuk kisebb darabokra, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, majd keverjük össze, és hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek alaposan átjárják. A spárgát vágjuk kisebb darabokra és enyhén sós vízben főzzük meg. A tejfölt, az egész tojásokat, az ízlés szerinti sót, őrölt borsot, és szerecsendiót kézi habverővel keverjük simára, majd reszeljük hozzá a sajtot és fakanállal alaposan keverjük össze.
Az elősütött pitetésztára tegyük rá a befűszerezett haldarabokat, és a lecsepegtetett spárgaszárakat, majd óvatosan öntsük rá a tejfölös-tojásos-sajtos keveréket. Tegyük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve, hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk. Kínálhatunk hozzá ízlés szerint salátát is. Melegen és hidegen, egyaránt nagyon finom.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK