Tészta hozzávalói
- 20 dkg liszt
- 10 dk vaj
- 1/2 mk só
- 1 tojás
- 1 ek víz
- kakukkfű
Elkészítés
A lisztet, a sót, és a kakukkfüvet keverjük össze, aduk hozzá a vajat és gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze. A tojást verjük fel vízzel, majd keverjük a morzsalékos liszthez és gyúrjuk össze. Végül csomagoljuk fóliába és helyezzük a hűtőszekrénybe 30 percre.
A piteformát vajjal kenjük, a kinyújtott tésztával béleljük ki, majd a tetejére tegyünk sütőpapírt és helyezzünk rá valami nehezéket – pl. rizst. Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt elősütjük, majd levesszük róla a nehezékkel feltöltött sütőpapírt, és megkenjük a tésztát felvert egész tojással. A sütőbe visszatéve még 5-7 percig sütjük. Közben készítsük el a tölteléket.
Töltelék
- 30 dkg zöldborsó
- 25 dkg ricotta
- 3 db tojás
- 1 dl tejszín
- só
- őrölt fehérbors
- fokhagyma
- sajt (ízlés szerinti)
Az egész tojásokhoz adjuk hozzá a ricottát, a tejszínt, a sót, az őrölt borsot és az ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát, alaposan keverjük össze, majd tegyük bele a zöldborsót. Öntsük a sütőből kivett, elősütött tésztára, majd a tetejére reszeljünk sajtot. Helyezzük vissza a meleg sütőbe, és közepes lángon 25-30 perc alatt süssük készre.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK