Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Variációk omlós pitére - Nem csak az édesszájúaké a világ!

Szerző:
Szabó Anna
Csak egy jobb dolog van az édes, gyümölcsös pitéknél, mégpedig az, ha nem édes, hanem sós. Így ugyanis egy levessel komplett ebédet válthatsz ki, és az íze sem utolsó. Isteni omlós piterecepteket hoztunk, melyekből kiderül, melyek a mi kedvenceink.

.

 


 

 

Forrás és fotók: Gizi receptjei

Zöldborsós ricottás pite

Tészta hozzávalói

- 20 dkg liszt
- 10 dk vaj
- 1/2 mk só
- 1 tojás
- 1 ek víz
- kakukkfű

Elkészítés

A lisztet, a sót, és a kakukkfüvet keverjük össze, aduk hozzá a vajat és gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze. A tojást verjük fel vízzel, majd keverjük a morzsalékos liszthez és gyúrjuk össze. Végül csomagoljuk fóliába és helyezzük a hűtőszekrénybe 30 percre.

A piteformát vajjal kenjük, a kinyújtott tésztával béleljük ki, majd a tetejére tegyünk sütőpapírt és helyezzünk rá valami nehezéket – pl. rizst. Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt elősütjük, majd levesszük róla a nehezékkel feltöltött sütőpapírt, és megkenjük a tésztát felvert egész tojással. A sütőbe visszatéve még 5-7 percig sütjük. Közben készítsük el a tölteléket.

Töltelék

- 30 dkg zöldborsó
- 25 dkg ricotta
- 3 db tojás
- 1 dl tejszín
- só
- őrölt fehérbors
- fokhagyma
- sajt (ízlés szerinti)

Az egész tojásokhoz adjuk hozzá a ricottát, a tejszínt, a sót, az őrölt borsot és az ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát, alaposan keverjük össze, majd tegyük bele a zöldborsót. Öntsük a sütőből kivett, elősütött tésztára, majd a tetejére reszeljünk sajtot. Helyezzük vissza a meleg sütőbe, és közepes lángon 25-30 perc alatt süssük készre.

gasztro konyhafortélyok
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL