Tészta hozzávalói
- 20 dkg liszt
- 10 dk vaj
- 1/2 mk só
- 1 tojás
- 1 ek víz
- kakukkfű
Elkészítés
A lisztet, a sót, és a kakukkfüvet keverjük össze, aduk hozzá a vajat és gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze. A tojást verjük fel vízzel, majd keverjük a morzsalékos liszthez és gyúrjuk össze. Végül csomagoljuk fóliába és helyezzük a hűtőszekrénybe 30 percre.
A piteformát vajjal kenjük, a kinyújtott tésztával béleljük ki, majd a tetejére tegyünk sütőpapírt és helyezzünk rá valami nehezéket – pl. rizst. Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt elősütjük, majd levesszük róla a nehezékkel feltöltött sütőpapírt, és megkenjük a tésztát felvert egész tojással. A sütőbe visszatéve még 5-7 percig sütjük. Közben készítsük el a tölteléket.
Töltelék
- 30 dkg zöldborsó
- 25 dkg ricotta
- 3 db tojás
- 1 dl tejszín
- só
- őrölt fehérbors
- fokhagyma
- sajt (ízlés szerinti)
Az egész tojásokhoz adjuk hozzá a ricottát, a tejszínt, a sót, az őrölt borsot és az ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát, alaposan keverjük össze, majd tegyük bele a zöldborsót. Öntsük a sütőből kivett, elősütött tésztára, majd a tetejére reszeljünk sajtot. Helyezzük vissza a meleg sütőbe, és közepes lángon 25-30 perc alatt süssük készre.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK