Hozzávalók
(4 adag)
Ehhez a recepthez szárított rizstésztára és egy egész kb. 900 g-os grillcsirkére lesz szükségünk.
1,5 l csirkealaplé
2 teáskanál reszelt gyömbér
1 teáskanál fokhagymakrém
60 ml halszósz
1 evőkanál apróra vágott citromfű
1 teáskanál csilikrém
4 zöldhagyma, vékonyra szeletelve
100 g szárított rizstészta
400 g eltépkedett csirkehús
80 g babcsíra
1 csokor mentalevél
1 csokor korianderlevél
Elkészítése
A csirkealapléhez adjuk hozzá a gyömbért, a fokhagymát, a halszószt és a citromfüvet, majd forraljuk el. Ezután kis lángon, lefedve főzzük további 8 percig. Végül a tűzről lehúzva keverjük hozzá a csilikrémet és a hagymát. Amíg a leves fő, a tésztát tegyük egy közepes méretű tűzálló tálba, öntsük le forró vízzel, és hagyjuk állni, amíg megpuhul. Végül a tésztát szűrjük le.
A megfőtt rizstésztát osszuk el a leveses tálkákban, majd erre kerüljön a csirkehús, végül kanalazzuk rá a levest. Babcsírával, mentával és korianderrel megszórva tálaljuk.
Adagonként 2 g zsírt, 552 kJ (132 kcal) energiát tartalmaz.
Elkészítési idő: 30 perc.
Hozzávalók
(4 adag)
60 g piros currypaszta
1 l sütőtökkrémleves
2x400 ml kókusztej
250 ml csirkealaplé
2 csirkemellfié (340 g), vékonyra szeletelve
4 mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
2 evőkanál finomra vágott friss korianderlevél
Elkészítése
A currypasztát tegyük egy felforrósított, közepes méretű fazékba, és folyamatosan kevergetve addig pirítsuk, amíg illatozni kezd. Ezután keverjük hozzá a sütőtökkrémlevest, a kókusztejet és a csirkealaplét, majd az egészet jól forraljuk össze. Adjunk hozzá a vékonyra szeletelt csirkehúst, és időnként megkevergetve főzzük puhára. Az elkészült leveshez keverjük hozzá a koriandert és a zöldhagymát, és már tálalhatjuk is.
Adagonként 58 g zsírt, 3260 kJ (766 kcal) energiát tartalmaz.
Elkészítési idő: 15 perc.
Hozzávalók
(4 adag)
1 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma (200 g), finomra vágva
2 teáskanál zúzott fokhagyma
1 teáskanál reszelt gyömbér
Másfél teáskanál őrölt római kömény
Másfél teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt kurkuma
Fél teáskanál pirospaprika
Negyed teáskanál őrölt fahéj
1,5 l zöldségalaplé
2x300 g konzerv csicseriborsó, leöblítve és leszűrve
2x415 g darabolt konzerv paradicsom
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 evőkanál finomra vágott friss korianderlevél
Elkészítése
Az olajat egy nagyobb fazékban hevítsük fel, majd dobjuk bele a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, és folyamatosan kevergetve addig pároljuk, amíg a hagyma megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a fűszereket, és főzzük tovább, amíg illatozni kezd. Öntsük a fazékba a levest, adjuk hozzá a csicseriborsót és a paradicsomot, majd az egészet forraljuk fel. Vegyük kisebbre a lángot, és fedő nélkül rotyogtassuk további 15 percig, amíg a leves besűrűsödik. Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg a reszelt citromhéjjal és a korianderrel.
Adagonként 9 g zsírt, 1018 kJ (243 kcal) energiát tartalmaz.
Elkészítési idő: 25 perc.
Hozzávalók
(4 adag)
500 g spagetti
1 evőkanál olívaolaj
2 közepes piros kaliforniai paprika vékonyra szeletelve
2 közepes sárga kaliforniai paprika vékonyra szeletelve
5 zöldhagyma, vékonyra szeletelve
2x415 g paradicsomkonzerv, darabolva
56 g szardellafilé, lecsepegetve és finomra vágva
2 evőkanál finomra vágott metélőhagyma
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
A tésztát főzzük al dente állagúra. Közben hevítsünk olajat egy nagy serpenyőben, és a paprikát pároljuk puhára. Adjuk hozzá a hagymát, a paradicsomot, a szerdellát és a zöldfűszereket, majd forraljuk fel. Ezután vegyük kisebbre a lángot, és fedő nélkül rotyogtassuk még tíz percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik. Keverjük a tésztát a gőzölgő szószhoz, és már tálalhatjuk is.
Adagonként 7,7 g zsírt, 2326 kJ (556 kcal) energiát tartalmaz.
Elkészítési idő: 25 perc.
Ehhez a recepthez egy közepes méretű karfiol felére és kb. 350 g brokkolira lesz szükségünk.
Hozzávalók
(4 adag)
250 g fettuccine tészta
350 g nagyobb darabokra vágott karfiol
350 g nagyobb darabokra vágott brokkoli
80 g vaj
3 teáskanál fokhagymakrém
35 g zsemlemorzsa
2 szardellafilé durvára vágva
Elkészítése
A tésztát főzzük al dente állagúra, majd szűrjük le. Közben forraljunk vizet egy nagy lábasban, tegyük bele a karfiolt és a brokkolit, és főzzük, míg épp megpuhul. A zöldségeket öblítsük le hideg vízzel, majd csepegtessük le. Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, dobjuk bele a fokhagymát és a zsemlemorzsát, majd folyamatosan kevergetve pirítsuk aranybarnára. Ekkor óvatosan keverjük hozzá a szardellát is. Egy nagy tálban keverjük össze a tésztát a karfiollal, a brokollival és a zsemlemorzsával.
Adagonként 18,1 g zsírt, 1824 kJ (436 kcal) energiát tartalmaz.
Elkészítési idő: 30 perc.
Hozzávalók
(4 adag)
4 kicsontozott bélszín steak (800 g)
2 evőkanál zöldcitromlé
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál méz
1 teáskanál szárított csili
1 teáskanál zúzott fokhagyma
Elkészítése
A hozzávalókat egy nagyobb tálban keverjük össze, majd lefedve hagyjuk állni tíz percig. A marhahússzeleteket egy forró grillserpenyőben (grillsütőben vagy kerti grillezőn) ízlésünknek megfelelően süssük át.
Nyers salátával, sültburgonyával vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.
Adagonként 14,1 g zsírt, 1526 kJ (365 kcal) energiát tartalmaz.
Elkészítési idő: 25 perc.
Hozzávalók
(4 adag)
6 csirkecombfilé (700 g) félbevágva
A koriander-csili mártáshoz
8 mogyoróhagyma, durvára vágva
2 teáskanál fokhagymakrém
1 teáskanál zúzott piros csili
1 csokor friss korianderlevél
1 teáskanál cukor
1 evőkanál halszósz
60 ml zöldcitromlé
A csicseriborsó salátához
2x300 g konzerv csicseriborsó, leöblítve és leszűrve
2 közepes paradicsom (150 g), durvára vágva
2 mogyoróhagyma, finomra vágva
2 evőkanál zöldcitromlé
1 csokor friss korianderlevél
1 evőkanál olívaolaj
Elkészítése
Grillserpenyőben süssük majdnem készre a csirkét kisebb adagokban, majd kenjük meg a húsokat a koriander-csili mártás felével, és süssük tovább öt percig, amíg teljesen átsül. Az így elkészített húst a maradék mártással meglocsolva, csicseriborsó salátával körítve tálaljuk.
A mártás elkészítéséhez aprítógépben vágjuk finomra a hagymát, a fokhagymát, a csilit, a koriandert és keverjük hozzá a cukrot, a halszószt, végül a zöldcitromlét is. A saláta elkészítéséhez egy nagy tálban keverjük össze a hozzávalókat.
Adagonként 16,7 g zsírt, 1246 kJ (298 kcal) energiát tartalmaz.
Elkészítési idő: 25 perc.
Könyvajánló Villámgyors ebédek és vacsorák
|
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK