Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Viszlát őszi depresszió! – 5 gasztrotipp, ami átmelegíti tested, lelked egyaránt

Szerző:
Szabó Anna
Az ősz megérkeztével, a ködös, esős napok során nincs is jobb lélekmelengető, mint egy forró, gyümölcsös pite, egy nagy csésze, gőzölgő forrócsoki vagy egy ízletes leves. Most összegyűjtöttünk 5 fantasztikus receptet, melyek tökéletesen illeszkednek az évszak hangulatához, messzire űzik a depressziót és garantáltan átmelegítik testünket és lelkünket.

A lenti finomságok forrón a legízletesebbek, de a felhasznált fűszerek a vérkeringést is serkentik, így átmelegítve minket a hidegebb napokon. Ebédre, vacsorára vagy akár piknikhez, őszi sétákhoz is ideálisak, de az biztos, hogy a forró csészét szorongatva a kinti hideg nem is tűnik majd olyan szomorkásnak.

Klasszikus forrócsoki tejszínhabbal és macaronnal – Az édes gyerekkor íze

Aprítsunk fel 100 g étcsokit. Közben egy edényben közepes hőfokon melegítsünk fel 600 ml tejet, amihez adjunk hozzá 2 csillagánizst és négy szegfűszeget egy teatojásban. Ezután adjuk hozzá a csokit és kevergessük, amíg el nem olvad a csokoládé. Hagyjuk melegedni 5-10 percet folyamatos kevergetés mellett. Habverővel verjünk fel 100 ml habtejszínt. Vegyük ki a teatojást a forró csokiból, melyet öntsünk csészékbe. A csoki tetejére halmozzuk a tejszínt, majd Be My Macaron macaronnal tálaljuk. A csokis macaron illik hozzá a legjobban, de a gyümölcsös ízek – például az erdei gyümölcs vagy a narancs - is jó választásnak bizonyulhatnak.

gasztro konyhafortélyok gasztronómia recept
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL